Pitäisi kai kirjoittaa molemmat maat kuitenkin pienellä, nyt on kyse kielestä, ei maista...

Mikä hemmetti siinä on kun Suomessa ei voi puhua suomea? Pari kloppia huutaa yössä ja joutuu putkaan puhuttuaan ruotsia, ja sitten kitistään viimeisen päälle. Minun puolesta ne olisi pitänyt roijata Oulun raja-asemalle koko sakki, pistää rajan taakse ja toivottaa hyvää jatkoa.

Jos pakkoruotsi on jäänne jostain kaukaiselta ajalta jolloin Suomi oli osa Ruotsia, niin miksi moista enää haudotaan? Tässä maassa ravaa myös Venäjä -nimisestä paikasta aika kohtuullisesti sakkia, miksi ei siis pakkovenäjää -olemmehan me olleet myös keisarikunnan alaisia?

Ei. Ei näin. Ei tänne tarvita kumpaakaan pakollisena. Ihan yhtälailla voitaisi vaatia Karjalasta tulleiden murteet pakolliseksi, ne on sentään suomalaisia olleet vanhan rajan aikaan. Saamelaisilla on omat oikeudet pohjoisessa ihan syystäkin, koska siellä on sama väki ollut niin itä- kuin länsinaapurienkin aikaan, ja on edelleen.

Viimeksi kun katsoin, Suomen lipussa ei ollut keltaista eikä punaista. Miksi meidän pitäisi kumpaankaan suuntaan nöyristellä pakkokielellä? Siksi, että rannikolla asuva turkisrouva ei osaa suomeksi tilata itselleen taksia? Älkää viitsikö..