Suomessa syydetään noin 5-7 miljoonaa euroa vuodessa kännykällä pelattaviin teevee-peleihin.

Siis mieti nyt toisenkin kerran, 5-7 miljoonaa euroa.

Tuo luku tarkoittaa sitä, että pahimmillaan jokainen suomalainen lähettää niihin peleihin yhden viestin vuodessa ja sen päälle vielä pari miljoonaa turistia tekee sen saman. Ja uskallan väittää, että tästä maasta löytyy minunkaltaisia aika paljon ja minä en lähetä sitä viestiä vuodessa. Enkä usko turistienkaan juuri lähettelevän.

Eli koko homma kaatuu sitten joidenkin pienempään porukkaan kuuluvien harteille. Miten minä luulen, että joudumme syyttämään Suomen tulevaisuutta, nuoria. Ei ole ihme jos siltä yksinhuoltajalta menee aamupuuro väärään kurkkuun kun lukee laskusta mitä se äidin pikku kullanmuru on tehnyt. Kullanmuru kun on tonnilla pelannut sudokua ja ammuskellut tankilla teeveessä.

Ja ei tartte edes syyttää minua siitä, että huuhaata puhuisin ja mielikuvitusta käyttäisin. Näitä on ollut lehdissä ihan tarpeeksi viimeaikoina. Ja kun katsoo vaikka SubTVn kesäistä ohjelmatarjontaa, niin väitän, että näitä lööppejä tulee vielä paljon lisää.

Tuntuu vaan niin järjettömältä, että rahaa syydetään johonkin mistä ei saa mitään. Tai saahan sillä tonnilla kai onnistumisen tunnetta kun teevee sanoo, että "tuhosit juuri talon, pisteesi on nyt -30".. Kyllä vaan väitän, että pelaajan elämässä on oikeasti jotain vialla jos onnistumisen tai muutkin tunteet haetaan teeveepelistä...

Yle voisi oikeastaan perustaa yhden lisäkanavan teeveen puolelle. Pelkkää kännykkäpeliä sinne ympärivuotiseksi ja pian saamme laskea sitä kuuluisaa ja paljolti kirottua lupamaksua. Ja jos lasku menee yli tonnin, niin se epäonninen tenavan huoltaja saa kaupanpäälle yhden ylimääräisen teeveeluvan jonka voi lahjoittaa vapaavalintaiseen osoitteeseen.

Tai nostetaan viestihinta vähintään tuplaksi ja maksetaan valtion velkaa samantien pois.