Tälläkertaa purnaan uskosta, ja luulen, että saan joitakin vihanvaltaan, mutta se ei ole tarkoitukseni.. Yritän vain ihmetellä..

Muslimit.. Al-Qaidan viimeisin lausunto on uutisoinnin mukaan ollut "Murskaamme ristin. Teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin islam tai kuolema.".

Nyt esitän suoran kysymyksen: Häh, mitä minä en nyt ymmärrä?

Käsittääkseni ristinusko opastaa ristin kautta taphtuneen ihmeen perusteella olevaan pelastukseen. Ja ristillä aikanaan kuoli siis Jeesus. Ja islamin mukaan Jeesus on ymmärtääkseni yksi profeetoista. Ja kaiken muun hyvän lisäksi olen ymmärtänyt koraanin niin, että siellä ei kovin suosita tappamista, ihan niinkuin uusi testamenttikin sanoo.. Siis molemmat ovat samoilla linjoilla..

Eli onko nyt kyse siitä, että ääri-islamistisilla porukoilla on mennyt herne nenään vähän liian syvälle ja koko puuha alkaa syödä heidän omaa toimintaansa ja kääntyy pian heitä itseään vastaan?

Tunnen jokusen ihmisen joita valtaväki sanoo Suomessa "rättipääksi", mutta en ole koskaan huomannut heidän vihaavan ketään oman uskonsa ulkopuolelta..

Pelkäänkin, että nämä tietyt islamin kannattajat sieltä ääripäästä muokkaa pian Euroopan ja koko lännen mielipiteen sellaiseksi, että tulevaisuus on hyvin, hyvin hankalaa.. 10 vuotta kun laitetaan päälle tätä ääriryhmien litsomaa ajatusmaailmaa, niin huomaamme hyvin äkkiä, että uskonnosta on tullut suurempi asia kuin valtioiden rajoista.

Ja mitä olemme oppineet historiasta kun aletaan uskon varjolla puuhaamaan, ilmeisesti emme mitään.. Surullista, mutta totta..

Minun puolesta jokainen voi uskoa siihen mihin haluaa tai saa olla ihan ilman uskoakin. Mutta toivon, että kukaan ei tule työntämään uskoaan minulle puolihuolimattomasti tai sen miekankaan kanssa. Kyllä jokainen älyllinen olento osaa muodostaa oman kuvan jumaluudesta ja uskosta, ihan niin kuin itselleen näkee sopivaksi.

Vai olisiko tuo parempi jos ampuisin pari mökkiä naapurimaan puolelta ilmaan, koska haluan levittää heille ilosanomaa lentävästä spagettihirviöstä? Ja jos joku alkaa miettimään, niin kyllä, lentävä spagettihirviö on jumala, etsikää vaikka wikipediasta.. ;)