Kun puhutaan, että maailmalla se öljy, siellä se vasta onkin kallista.. Olkaamme hetki Suomessa ja nojatkaamme siihen paikalliseen pumppuun josta sitä rautahevon nektaria tulee..

Maailmanmarkkinoilla raakaöljy hinnoitellaan dollareissa, sen kai tietää kaikki.. Barrelit ja dollarit, ne kai käy jo siihen pieneen piiriinkin leikkiä lyömään...

Joten.. Vaikka koko ajan öljyn hinta onkin nousussa, niin periaatteessa euroilla pelatessa hinnan suhteen nousupaineet onkin pienemmät. Ja paskanmarjat sanon minä..

Tässä on monta viimeistä vuotta kytätty, että koska se hinta laskee kun markkinahinnat on tulleet alaspäin, on tullut kurssit meidän suosiollisena alaspäin ja lupauksetkin ovat olleet mitä ovat.. Ja katso, mene asemalle ja huomaat..

Eikö jumansviidu saada aikaan sellaista edes, että jollain tapaa polttoaineen hinta laskisi edes jossain välissä.. No ei.. Jos ei verottaja vie liki kaikkea, niin viimeistään se huoltoaseman omistava ketju päättää viedä tuhkatkin munasta autoilevalta kansalta.

En ala edes kehumaan harrasteautoilua suosivaa ajattelutapaa maassamme. Täällä ei pitäisi liikkua herrojen mielestä kuin junalla - joka on itseasiassa kalliimpaa kuin liikkuisi omalla autolla, jos on kaksi maksamassa sitä matkaa.. Ja hybridit sekä sähköautot on niin kalliisti verotettuja, että turha on vedota edes ympäristöön..

Ihmetelkäämme sitä, miksi suomalaisia kiristää pipon kohdalta kun puhutaan autoilusta..