Jyrki Lehtola ilkeää ihan sanoa Iltalehden kolumnissaan (myöhemmin tehty päivitys: linkki poistettu koska moinen ei enää osoittanut oikeaan kohteeseen), että media on se totuuden sanansaattaja.. Toivottavasti sanottu puolivakavissaan ja kieli poskessa, kun ottaa huomioon missä kirjoitus on julkaistu.. Onko kukaan miettinyt tätä iltapäivälehtien "totuuden sanansaattaja" -asetelmaa? Siis muutkin kuin minä..?

Paljon siellä iltapäivälehdissä on sellaistakin jota voisin julkaista jos julkaisutoimintaa harjoittaisin. Mutta, totuuden sanansaattaja ja iltapäivälehdet ei jostain syystä käy minun mieleeni ollenkaan.

Jos lööppejä seuraa, niin siellä milloin sitä ja milloin tätä. Ja juuri sen takia en ole ostanut ensimmäistäkään iltalehteä tai iltasanomaa koskaan. En sitten ensimmäistäkään. Ja journalistisen tason arvioinnin voit päätellä siitä, että kirjoitan molempien nimet pienellä.

No, onhan meillä sentään vielä seiska vetämässä oman sarjansa pohjat. Lehtenä en pidä sitä muuna kuin saunan syttypaperina ja onneksi on tasokkaampiakin lehtiä syttypaperiksi. Seiskaa ei meilläpäin näy edes mökkisaunassa.

Totuuden sanansaattajasta voitaisiin puhua siinä vaiheessa vasta kun kaikki tieto olisi saatavilla avoimesti ja Yle yrittäisi vielä pikkasen enemmän. Saattaisi vielä joskus syntyä sekin asetelma, että totuuden torvi löytyisi, mutta en usko.

Jos se on painettua sanaa, niin sen on pakko olla totta - eikö niin?