Nyt on pakko ihmetellä ja oikein tosissaan.

Suomalaisista pikkasen yli 60% uskoo kehitysopin piikkiin. Siis yksi kolmesta ei moista usko! Ilmeisesti valtionusko on kirkon kautta tehnyt tehtävänsä ja tässä maassa on siten todella paljon niitä jotka uskovat kylkiluusta veistettyyn naiseenkin.

Vai onko George tuplaveen älykäs suunnittelu ottanut sitten vallan, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Kun lähinnä tuntuu minulle asti kantautuneiden kommenttien perusteella, että koko George on jäänyt apinan tasolle ja suunnittelusta on äly jäänyt jonnekin.

Ei kai siinä.. Jos joku haluaa uskoa Aatamin syöneen omenaa ja aataminomenan saaneen siitä nimensä, niin ihan rauhassa. En kuitenkaan ala hehkuttamaan 2000 vuotta vanhan paimentolaisuskon perään kovin vahvasti. Ja vanha testamentti yltää vielä pidemmälle, mutta ei toimi sekään nykyaikana.

Jos kaikki noudattaisivat kymmentä käskyä, ja katso, maailma olisi parempi paikka - mutta kukaan ei niitä voi noudattaa, koska ainakin osittain ne sotivat ihmisen perusluonnetta vastaan. Profeettoja ja viisaita ihmisiä on ollut kautta aikojen. Harmi vaan, että esim Einsteiniä ei ole nimetty profeetaksi.

Toisaalta uskon siihen, että tuo tutkimustulos on jokseenkin päin sitä itseään. Kysely oli tehty osana jotain suurempaa kyselyä ja ilmi tuli vasta siinä vaiheessa kun rapakontakainen lehti moisesta uutisoi.

Mutta jos uskotaan pari tuhatta vuotta vanhaan uskontoon ainoana todellisena - silloin unohdetaan, että maailman ikä on kuitenkin miljardeissa vuosissa. Parin tuhannen vuoden kehitys ja miljardien vuosien kehitys, ei kai se niin tarkkaa ole?

Ja kerro kuinka tämä "parin" vuoden heitto selitetään.