Haluaisin oikeastaan tietää, että on PV tehnyt koskaan tutkimusta viimeisen päälle, että ketkä haluavat mennä kertaamaan ja ketkä haluavat pysyä poissa koko laitoksesta...

Tutustuin tuossa joutessani netin antiin koskien kertausharjoituksia ja yllättävän paljon oli koko systeemiin kettuuntuneita ihmisiä. Osa oli menettänyt hermonsa jo ennen kuin ensimmäistäkään harjoitusta oli edes nähnyt.. Vanha inttitermi: ei näin.

Itse kävin pakollisen -99 ja en kerennyt kauaa olla reservissä kun tuli kutsu vapaaehtoiseen keikkaan.. Ja sitten niitä tuli rivissä.. Viimeisin vapaaehtoinen keikka oli 2 viikkoa ennen Kiila03 -harjoitusta ja siihen ne sitten vapaaehtoiset loppui.. Kiila03 oli harjoitus jossa joutui käymään pakollisena ensimmäisen kerran ja siihen loppuivat ne pakollisetkin.

Onko oikeasti valtio vetänyt rahahanat kiinni, vai mistä tämä johtuu? Tiedän, että vapaaehtoisen maanpuolustustyön kautta voi käydä puuhastelemassa paljonkin, mutta se ei ole lähellekään sama asia. Jos menen yksin MPKRY:n kursseille, niin käyn sen kurssin yksin. Vapaaehtoisessa oltiin aina tekemässä puuha sen porukan kanssa mikä on oikea tappeluporukka jos isoon pilliin vihelletään..

Veikkaan, että puolustusvoimat jakaa vastuuta tulevaisuudessa vapaaehtoiseen toimintaan entistä enemmän ja samalla kyseinen laitos unohtaa sen, että ne jotka siellä huonolla tuurilla ovat tappelemassa eivät osaa toimia koko ajan saumattomasti yhteen.. Ainakin meillä on ollut vapaaehtoisissa ihan hauskaa ja suurimmaksi osaksi pakollisissakin. Ilmeisesti PV haluaa vain odottaa rahaa ja samalla sitä, että me pulskistutaan ja laiskistutaan ja pian emme ole enää niiden riesana..

Itse en ole jaksanut enää millään tapaa muistellakaan inttiä tai kertauksia, koska sellaisia ei ole pidetty ja ei ole tulossakaan. Joten valtionisät voi syyttää itseään jos en kohta olekaan yhtä hanakka taistelija kuin viimeksi kohdatessa..