Oletko koskaan miettinyt kuinka paljon kirkko vaikuttaa meidän kaikkien kansalaisten arkipäivään koko ajan?

Jos otat ja pilkkaat uskovaisia ja etenkin heidän jumaliaan, niin syyllistyt jumalanpilkkaan sillä samalla sekuntilla. Mutta mitä seuraa jos pilkkaat ei-uskovia? Siitä ei seuraa mitään.

Et voi syyllistyä muuhun kuin kunnianloukkaukseen korkeintaan. Mutta jos alat sanomaan, että se ja se jumala tai jumalkuva on perseestä, niin jossain vaiheessa joku nostaa metakan ja huomaat saavasi tuomion.

Itse kuulun kyllä vielä (toistaiseksi) kirkkoon. Mutta tässä on ihan selvällä järjellä katsottuna aika pirun iso epäkohta.

Valtio kulkee ev.lut. seurakuntien hihnassa kuin uhrilammas narussa, ei tähän voi sanoa juuri mitään muuta.

Älkääkä syyttäkö jumalanpilkasta, saan kai minä omaa kirkkokuntaani edes arvioida?

Herää muuten lopuksi ihan kysymys.. Eikö minun ev.lut. jumalani ole tyytyväinen muuten kuin antamalla hänelle uhrilahjoja veron muodossa? Luulen, että uskoni siihen mihin uskon on ihan saman arvoinen ilman, että siitä maksu peritään.. Tässäpä vinkki seurakunnalle mitä meinaan tehdä kun paimentolaissatuihin uskontominenkin on muuttunut maksulliseksi.

Ei silti.. Jos kaikki noudattaisivat sitä kuuluisaa kymmentä käskyä, maailma voisi olla hyvä paikka. Mutta kun ei noudata ja kun ei ole.

Ja pakottakaa yrityksetkin maksamaan sitä veroa, vaikka siellä ei olisi ensimmäistäkään kirkon jäsentä edes duunissa!

Minua usko ei ole ainakaan auttanut kertaakaan, ei edes silloin kun on nälkä ollut - kirkko vaan vaatii veronsa.