...mutta ei huolta, puutun myös paikalliseen. Reserviläisen hengenahdistus..

Meillä aikanaan sanoi vänrikki armeijassa, että kun homma menee edestakaisin heilumiseksi, niin homma menee täysin nussimiseksi, eikä siitä tule mitään.

Käytän edelleen tätä viisasta sanontaa ja puutun jo maailmanpolitiikkaan.

Nyt on heiluttu taas Israelin kulmilla. Vuoroin hyökätään ja vuoroin vetäydytään. Tehkää nyt kerrankin jotain loppuun saakka. Israel ei voi vapauttaa siepattua sotilasta yltiöpäisellä rynnimisellä, mutta silti heilutaan edestakaisin.

Sama koskee vastustajaa. Mitä te hierotte edestakaisin kun kerrankin teillä oli edes se pieni maapala. Olisitte olleet ampumatta raketteja vähän aikaa, niin jotain olisi saattanut tapahtuakin teidän hyväksi.. Vai ettekö ole oppineet kaikkien vuosien aikana?

Toki, suomalaisen on hankala ymmärtää täysin mitä siellä tapahtuu, koska kulttuuri on täysin toisenlainen verrattuna omaamme. Siellä on kahakoitu ja harrastamalla harrastettu väkivaltaisia yhteenottoja, joita me emme ymmärrä laisinkaan. Myös uskonnolla on oma sijansa tapahtumiin mm marttyyri-ajattelun kautta. Myös muisti on toisenlainen. Suomi tuntuu jo osittain unohtaneen mitä tapahtui joitakin vuosikymmeniä sitten itärajalla, mutta osa kahakoista tuollapäin maailmaa on kuin eilen tapahtuneita. Ja niitä myös kostetaan hanakasti.

Ja kyllä, olen ollut paikanpäällä. Ja kyllä, olen keskustellut myös tavallisten kadunmiesten kanssa. Ja kyllä, molemmilla puolen halutaan rauhaa tavallisten kansalaisten keskuudessa.

Tämä vaan on kai samaa kuin Suomessa, että jos kansa haluaa toista, niin arkadia äänestää toista. Kunhan eivät nämä paikalliset "ravattisonnit" lyö käsiään vielä paskaan oikein tosissaan..

Puolustusministeri Kääriäiselle annan tässä yhteydessä tunnustuksen. Vaatii paljon pokkaa lakkauttaa ja supistaa puolustusta, mutta.. Vasta hän pyysi lisää rahaa puolustukseen. Ministeri Kääriäiselle reserviläisen kiitos siitä, että edes yrtitätte. Vielä kun saisitte vapaaehtoiset kertaukset voimiinsa kun vielä voin osallistua. Vanha ryttiporukka on meilläkin jo hajonnut ja en enää usko kovinkaan suuren osallistujamäärän olevan mukana jos harjoitus tulee. Miksi? Siksi koska niitä ei ole järjestetty viimevuosina ja ketään ei enää kiinnosta.

Puhun nyt omasta puolestani, kuin myös sen porukan puolesta mikä on ollut innokkaana tulemaan viikonlopuksi jotain tekemäänkin. Tämä nykyjärjestelmä on mennyt juuri siihen itseensä, kiitos viherpiipertäjien ja hampunpolttajien, nussimiseksi. Ja sekin loppuu kai kohta. Laitetaan puolustus naftaan ja odotetaan punakonetta kylään.