Kyllä se vaan meinaa sapettaa tavallista kansalaista.

Meinaan kun taas on kolmen kopla Iloniemen johdolla päättänyt, että kansanedustajan on saatava lisää liksaa.

En sitä kiellä etteikö siellä eduskunnassa tehtäisi myös arvokastakin työtä, mutta en ihmettele sitäkään jos kansa vieraantuu politiikasta kiihtyvällä vauhdilla. Kyllä se liksa olisi varmasti riittänyt ihan entiselläänkin. Ja ensivuodelle on jo kaavailtu uusia korotuksia.

Eikö niitäkin rahoja olisi voitu sijoittaa hiukan viisaammin? Ei kai se niin justiinsa tietysti ole jos joka päivä saa lukea, että sen ja sen kaupungin sosiaalirahat on lopussa tai siellä ja täällä joku avohoitoon passitettu potilas on tappanut jonkun tai polttanut kirkon ja autokaupan?

En ala väittämään, että muualle ohjattuna tämä raha olisi pelastanut koko valtakuntaa, mutta hyvällä tuurilla se olisi saattanut pelastaa jonkun hengen tai auttaa nälkäistä perhettä taas yhden päivän eteenpäin.

Mutta kumpi nyt sitten on tärkeämpää, saada kravattiostoksille lisää rahaa vai antaa ne kuukauden pillerit avopotilaalle. Arvot tuntuu olevan herroilla ihan kohdallaan.

Haasteena laitankin, että jos pokkaa riittää, niin se 200e korotuksen saanut porukka voisi lahjoittaa vuoden ajan edes puolet tuosta korotuksesta johonkin vähäosaisia avustavaan kassaan. Se on 1200e vuodessa ja se ei juuri tunnu edustajan lompakossa, mutta on samalla normiduunarin melkein kuukauden palkka ja työttömän 4kk:n tulo.

En usko kyllä, että ensimmäinenkään tätä tekee, mutta olen haasteeni nyt kuitenkin lyönyt pöytään.