Nyt nähtiin taas tälle talvea oikeasti huonoja ajokelejä... Ja en puhu nyt kehä 3:n sisäpuolisista keleistä jolloin 2cm vettä riittää ketjukolariin...

Oikeasti meillä täällä periferiassa, kehien ulkopuolella, tuntien ajomatkan päässä pääkaupungista - miksi ei osata lukea keliä, vai oliko liikaa taas hiihtolomalaisia liikenteessä.

Jos on sohjopaskaa 80km/h tiellä - se ei tarkoita sitä, että pitää ajaa 40km/h ja etenkin jos ohitan sinut, niin pitää välkytellä valoja kuin olisin hullu. Se on meillä täällä perinteistä - ei laisinkaan pahinta keliä. Miksi sinä menet ja tukit tien myös 100km/h alueella ja ajat jälleen sitä 40km/h nopeutta - jos et osaa ajaa, niin väistä sivuun ja anna muiden mennä. Ja jätä se pitkien vilkuttaminen jälleen väliin..

Ei sillä, en yllytä, että kaikki helsinkiläiset tulisivat ajamaan tänne pohjoiseen luontoa säästävine kitkarenkaineen jääpintaiselle tielle jossa on jääpolanteet asenteella, annas mä näytän näille turvenuijille.. Täältä on tarpeeksi teitä ajomiehiä kannettu piipaa-autoon ennenkin..

Onneksi piipaa-autoa ei tarttettu ohittajan kohdalla jota auttelin Suonenjoen kohdalla - ja se ei ole edes pohjoisessa... Kun sattui keli yllättämään ja citymaasturi karkasi..

Missä on väärin - keli yllätti ja jos minä pärjään perus talvikelissä ihan tavan autolla, niin miten maasturi voi olla jumissa..

No - kukin tyylillään ja toivoisin oikeaa liukkaan kelin ajokoulutusta eteläänkin.. Ei pelkästään liukkaan koulutusta, vaan mitä tehdä kun penkka yrittää viedä autoa 80km/h nopeudessa ja korjausliikettä estää vastaan tulevat rekat... Pärjäisitkö -meillä se on jokapäiväistä...